Monday, May 30, 2011

SEBAB-SEBAB AKU PENING KEPALA SANGAT MASA TAIP ENTRI NI:

1- Malam semalam jam 1 sampai 3 pagi Mikail ajak main ketuk tutup botol sampai ngantuk (T_T)

2- Aku puasa arini. (ganti ye, ganti. bukan sunat. kalo sunat aku tak bagtau korang)

3- Tadi keluar ofis tengahari buta Ya Allah - PANASSSSSSSS! (ye aku tahu neraka lagi panas..huhuhukk)

4- Blogspot mengonsss!! kejap leh login kejap takleh GERAAMMMMM! (tapi aku kedekut nak ambik domain sendirik. redho je la)

Citer pasal Blogspot.

Hari Jumaat lepas, malam lepas Isya' aku nak up satu entri untuk wiken tapi tak boleh login Blogspot.
Aku pakai Musang Berapi jadinye teringat nasihat sape ntah kat blog mana ntah supaya try login guna Gugel Krom (bunyi cam rim tayar je).
Ok aku try login masuk Krom.
Berjaya yeyy.
Best gak guna menda baru, lalu ku godek-godek la Krom ni tengok ape yang best.
Sudahnya entri tak siap, aku pi blogwalking dulu.
Banyak blog best nak follow tapi kotak follower ilek. Hampeh kan?

Aku masuk balik ijazambry.blogspot nak draft entri dan aku perasan ni.



Uik. Menarik. Aku klik 'Translate'.

Tunggu beberapa minit je (translator pakcik gugel ni leh tahan lak lajunye).

Tadaaaaa!

before

after


Hehehe.. Inglish edukesyen itu penting kan pakcik Gugel?

Tengok bloglist aku..


MakDaraTerdiva, BenAshaari, CikMatGebu, KakJee, BangkuKosong - perrhhh internasionale!

Sekian terima kasih.



Nota pening: mode tuan kemah dah kelaut sebab pening.

Nota tak pueh hati Mr Semtz: congrats Barca

♫ Glooory glory..... ♪..... (fade...)



4 respon yang Tuan Kemah dah baca:

Cik Ina Do do Cheng said...

ko pegi makan ponstan dulu, cik nengok ko dah cam meyong je tu. cik ina takut ko pitam depan pc ni.

linda a.k.a ibusumaiyah said...

kih kih kih...kelakor biler di alih bahasa....

Ija Zambry said...

> cik ina - pose daaa. malam telan nasik je pening pon ilang hahaha!

Ija Zambry said...

> linda - hehe directtranslate gitu le jadinye. itule pentingnye inglish edukesyen - pakcik gugel ni fail ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggal Link Kat Sini Ye!