Tuesday, May 31, 2011

MARI MAKAN PARU LEMBU SEBAB AYAM DALAM PETI AIS DAH HABIS

Semalam pening-pening pon masak tetap masak.
Teruja tengok blog CikIna yang menggugat level pahala pose aku semalam, aku pon nak tempek gambo kuali beserta lesung batu ku untuk tatapan ramai.

Korang nak resepi penuh jangan tanya la.
Aku men campak je. Tak pernah sukat der.

Sebab tu kot aku masak selalu tak sedap HAHAHAHA (font gelak sengaja dibesarkan).

Sape ada paru lembu dalam peti es?
Sape ada suun ngan fucuk dalam lemari dapur?
Sape ada rutbir A&W ngan ais krim dalam freezer?

Yang takde pi cari resepi kat blog lain.

Tengok gambo je le. Senang benor.


Menu 1:
 PARU GORENG CILI TIRU MACAM CIKGU PUZIAH








 Menu 2:
 TUMIS SUUN & FUCUK TIRU MACAM IJAZAMBRY






 
 Dessert:
FLOAT KEGEMARAN BOS GENG SEMUT BESARR






Lepas masak, lepas makan, suh bibik kemas dapur okey!
Tima kasih bibik!!





18 respon yang Tuan Kemah dah baca:

Daddy Ziyyad said...

sedapnya paru goreng....

tu gambar censored apa tuh? ~haha

Tina Othman said...

pergh sedapnya =)

DrSinga said...

kesiannnn kat cili padi..bawang putih..ikan bilis awak tu!!!

kejam..
awak kejam..

Ija Zambry said...

> daddy ziyyad - censored tu? ce tgk, entri pasal PARU kan? bukan PERUT kan? hehehe. tak berkenaan, kena la censored hehehe..

Ija Zambry said...

> tina othman - apa lagi! menu malam ni la!

Ija Zambry said...

> drsinga - saye tak bersalah puan doktor, yang bersalah adalah bibik saya sebab dia yang pegang anak batu lesung tu. saya pegang kamera je.

Cik Ina Do do Cheng said...

ija gambar sencored apa tu?sedapnya paru goreng selalu makan kat kedai je. kat rumah cam biasalah cik ina sorang je makan siparu tu.paru menag sesuai sangat digoreng cili.

Ija Zambry said...

> cik ina - censored la. kalo bgtau org baik takyah censored hahaha.
haaa..saya tau nape budak2 tu tak mkn. sebab ada bau kureeeng sket kan? saya pon memang tak makan. cume yg mak saya (cikgu puziah) masak je sy mkn. sebbnya mak akan hiris nipis paru tu n goreng garing gak la sampai makn pun mmg takde bau hanyir paru. ce cik ina cube. make sure hiris nipis n goreng garing. dan kunyit wajib letak.

Cik Ina Do do Cheng said...

ija tima kacih tips tuk kari ko kasi tu nanti cik ina ikut cara ko.

for your info suami cik ina tu India gak.

Cik Ina Do do Cheng said...

ija , rumah cik ina tak boleh masak daging lembu, ko cam tak paham lagi suami cik ina india mana makan lembu.ko nak kena hentak ke.cik ina masak kambing je ko tak tahu ke.

Ija Zambry said...

> cik ina - aik? dah convert pon tableh makan ke? isk paru kambing tak penah lah makan ek. haaa lagi satu masak cenggini ialah ikan keli!! same method, cume ikan tu kerat kecik2 jgn bagi sekor2. pastu goreng api kecik sampai gariiiiing betul. siyes sedap.

Cik Ina Do do Cheng said...

ija dah biasa tak makan, cik ina kena respek kan. paru kambing rupanya pun cik ina tak pernah nengok.ikan masak cam ko masak memang sodap.

cam ni suami cik ina mix china + India(mak cina, bapak india)ko tak tanya pun cik ina beritahu gak.

Ija Zambry said...

> cik ina - ooooo (muncung barracuda). patotla kulit ala melayu sikit. cindian la kirenya. uih, anak mix ganda 2 = firdaus - kompem cerdik pintar tu (kajian kata miz parents make brilliant babies).
akak pon mix ke? hehe topik tkde kena mengena paru lembu dah ni.

chichi said...

hahahahah..gambar model tu yg tak tahan tu...nampak puas hati dengan makanan chef masak

Ija Zambry said...

> chichi - ohh itu model kekenyangan yang dicensored tahap kembang perutnye. compliment to the chef ahem heheh.

eT said...

sedapnyer menu...sampai tersandar la mkn...huhu

Ija Zambry said...

> et - bukan sedap - lapor!

lizz said...

nampak macam sonangggg je!!!nak try lah buat.kot2 menjadi.tak jadi,cari ija yek!!!hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggal Link Kat Sini Ye!