Tuesday, May 24, 2011

50 HENGGET JADI 2000 HENGGET

Assalamualaikummm korang. 3 hari tak hapdet.
Rindu tak? Rindu tak? (aku muntah sendiri dulu)

Acik capek der wiken lepas punye penangan.
Penangan apa? Penangan pakcik IKEA  uuuuuu.. abes tau bajet larik woo.
Tapi.....! Hati senang bunge-bunge riang tengok ini barang-barang.
Moh cekidaut gambor-gambor berikut!
(maseh capek untuk menaip jadi ku tepek aje gambor ye kawan-kawan)

Hasil tuaian 3 jam dalam ladang pakcik IKEA


Bukan sotong sumbat mahupun tin sardin tapi keadaan keta ku yang kena dera


Kusi baca paper untuk Papa!

Kusi bergosip untuk Mama dan tetamu. Yang kenit tu untuk Mikail nyebuk gosip sekali







Niat ASAL ke IKEA - cuma RM50. Sudahnye? (rujuk gambar atas) , terbang RM2K (T_T)



Pengajaran untuk diri sendiri: Jangan pegi IKEA dengan kad kredit!


Dan dek kerana kecapekan juga maka Tuan kemah telah tergelincir dari tangga umah lalu mencacatkan pemandangan kaki kiri diri sendiri (sile kesian dengan berkata aloloooo siannye..)

Jari kecik kakiku yang BUKAN kena make up ala smokey eyes okey


11 respon yang Tuan Kemah dah baca:

Cik Ina Do do Cheng said...

ko kalau nak letak smokey eyes biarlah kat mata.pesyen baru ke?. dasyat ko tengah ekonomi genting boleh shopping cam tu banyak,, laki ko ada kilang ke ?

dah beberapa hari sonyap je.

Ija Zambry said...

wo smokey eye kat jari tu saket wooo.
hah laki den kilang anak ade le kot huahuahua. ni kes amat jarang berlaku kak cheng, pertama kali masuk jumpe pakcik Ikea ni senornye hihihi! bajet kusi makan si kecik tu mmg ade le, tapi yg len-len tu kena amek kat bajet simpanan tabung pegi haji le uuuuuuuuuu jahat kan omputeh ni!

gedek! said...

Peminat warna merah?

Kamu pakai kereta apa, tu?

Tina Othman said...

wah..bestnya soping kat Ikea

Ija Zambry said...

pokcik gedek - dah kusi kaler tu je on sales. dek umah yang berkonsep kaler ijo, maka ku beli juga la aplique dinding bunge popi merah (tuuu kat bekground belakang kusi gosip tu) wat balance kaler combi :-)

Ija Zambry said...

opp soklan keta lupe jawab - kete mesia!

Ija Zambry said...

tina - uihhh tak best langsung! hahaha. pestaim tina woii. orang jakun le katekan, haa hamekk!

Kakzakie said...

Bulan depan boleh pergi lagi. Apa susah swap je credit card....:)

Ija Zambry said...

kakzakie - (T_T) huhu tajammmm sindiran itu! insap dah ni kak!

Teratak Hami said...

Shopping sakan nampak!!! Ni belum raya lagi. Akak rasa dah nak dekat raya nanti, mahu satu kilang ikea korang angkut .. hehehe ...

Akak prefer pakai kad kredit dari keluar duit simpanan. Kad kredit memang kena bayar tapi kalau dah keluar simpanan, payahnya nak menyimpan semula.

Ija Zambry said...

haha k aja, ni seme keje incek semut, mukan saye hahahah!
nak raye tak dekat wooo abunai!!
uik akak suker pakai credit card. bahaye le. kitorang memang selalu elak pakai. kalo terpaksa je hukhuk.
tamo terkena charges depa yg merepek2 tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggal Link Kat Sini Ye!