Friday, May 6, 2011

AMINAH KATA SUAMI AKU TAK ROMANTIC TAPI.. MANA DIA TAHU

Balik dari keje semalam dalam kereta kitorang dengar radio panas efem.
Entah segmen apa ntah tapi DJ Adik Brader dengan Dinda Brader tengah layan sorang pemanggil - aku bagi nama Aminah binti Mat Usop ye. 

Si Aminah binti Mat Usop ni punye satu ayat:
Saya tak suka la suami lelaki Melayu! Tak romantic! Saya nak cari bakal suami orang asing! Hihihii! Tapi wajib la dia convert dulu kann hihihi!
(sape setuju dengan si Aminah ni sila angkat mouse pi cari blog lain)

Ayooo Aminah binti Mat Usop.. meluatnye aku dengor!
Ko nak kawen dengan Mat Saleh ke Mat Bangla ke Mat Vietnam ke kawen je la, jangan la kutuk lelaki bangsa ko sendiri tu tak romentik la hape. Tengok nama ko pun orang dah tau ko anak bangsa yang ko kata tak romentik tu. Mat Usop tu kalo tak romentik ngan bini Mat Usop, ko tu tak wujud tau.

Iskk ntah ngape aku meluat lak dengor ayat ala-ala 'I'm too good..' camni. Tambah lak from pompuan Melayu bujang gitu. Buat lak statement gitu kat radio yang majoriti lelaki Melayu dengor. Aku jamin lepas dengor ayat si Aminah tu ramai lelaki Melayu akan buat statement cenggini,

"PIIIRAHHHH!"



Hmmm... tapi betul ke lelaki Melayu kebanyakannya tak romantic?


romantic? not?


 




3 respon yang Tuan Kemah dah baca:

makdara TERdiva said...

dulu ingat nak cari lelaki korea,tapi dpt lelaki melayu la puloks..kehkeh!

Ija Zambry said...

mdt - perhh korea ke sok anak kaler belang2 tau! sebbek dpt melayu hahaha

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggal Link Kat Sini Ye!