Wednesday, June 1, 2011

SEBAB HARI NI HARI SUSU MAKA ENTRI INI PUN PASAL..

Cerita susu lagi.

Susu tepung Mikail = RM154.90 = 3 minggu

Ya Allah, hamba redha dengan rezeki susu dari badan hamba untuk anak hamba hanya sehingga umurnya 3 bulan. Murahkan lah rezeki hamba supaya anak hamba tidak terhenti rezekinya dengan susu yang hamba beli ini.
Amin ya rabbal aalamin..



RM154.90 boleh beli ini.

jawapan kepada soalan ' hadiah besday apa ko nak tahun ni?' (pic credit to crocs.com)

Tsk.

Kenapa la susu budak mahal sangat sekarang ni. Grrrr.....





17 respon yang Tuan Kemah dah baca:

chichi said...

betul tu kak..susu mahal..nak tambah anak kene pike masak2

Ija Zambry said...

> chichi - mahal melampau. rasa cam kena telan idup2 dek toke susu. nak tambah anak kena belaja tambah susu badan la heheh

bujal X said...

sama macam saya.tapi untuk sebulan la~~anak saya da kurang minum susu~~

sehari 2 botol besar je~~haih~

Cik Ina Do do Cheng said...

cik ina baru habis hazab.dulu firdaus last enfalac.lepas tu dah masuk 4 tahun tukar ductch lady.3 minggu RM154.90 boleh beli croc memang nak kena hentak ko ni.

leha said...

susu mahal ler sekarang... pas nih cuba full breast feeding... jimat weh...

Ija Zambry said...

> bujal x - 2 botol besar tu 8oz x 2 ke? sikit nye minumm! brapa bulan? setahun? nampak cam baby lagi. tak sempat bc abis blog bujal.

Ija Zambry said...

> cik ina - ahak2 jgn hentak! sebab tu la saye letak situ hadiah besday..mukan beli sendirik hohoho!

Ija Zambry said...

> leha - susu aku kering masa 3 bulan mikail masuk wad 5 hari dek bronchilitis (betui kot aku eja ni) pastu sikit sgt tros dia xnak isap. perah pon ciputt je.

Daddy Ziyyad said...

u pakai susu brand apa ni?

alhamdullilah, anak sulung saya dulu bfeeding sampai 2 tahun...yg newborn ni, nak cuba benda yg sama..

susu yg 'mahal' ni memang boleh buat baby obese..

Ija Zambry said...

> daddy ziyyad - brand mamex. sejak putus bf, brand ni je dia ok. yg len dia muntah. saya tak risau dia obese. kurus je si mikail ni. dah 10 bulan masih 9kg. mmg nk bf fully tp rezeki sampai takat tu je. express last skali cuma dapat 1/2 oz je. mcm2 petua buat. mikail plak mmg xmo langsung direct bf. seme expressed. itu la dugaan career mom mcm sy.

bujal X said...

sekali minum 240ml~~2 kali sehari~~sikit kah? umur baru 10 bulan tapi nasi kuat makan~~

bujal X said...

eh anak kita sebaya kah? anak saya lahir bulan julai~

DrSinga said...

kaitan susu dengan crocs merah memang tak boleh blah...

heheheeeeeeee

Ija Zambry said...

> bujal x - sikit la tu. 240ml is 8 oz kan? sehari around 16oz je. mikail sekali susu 5 - 6oz, 4 kali sehari. makan bubur nasi 2 kali sehari memang penuh mangkuk besar. anak bujal kecik ye. haah la sebaya. mikail 23 julai. tapi dia ni pre-matured dulu. supposed to come out on 1 sept :-)

Ija Zambry said...

> drsinga - tak sengaja lak warwarkan item dalam wishlist kat sini eh eh!

Cik Where said...

Anak aku nyer susu pun boleh tahan gak.... dah la alergik ngan susu lembu.... memilih plak tu...ISOMIL jer dia telan.....uwaaaaaaaa

Ija Zambry said...

> cik where - isomil mahai woo. nape wife tak bf je?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggal Link Kat Sini Ye!