Wednesday, May 25, 2011

ATUK JIMMY CHOO TENGOK PON NANGES TAU!

Brand cap ayam harga RM49.90

Mulut kiri tahap makcik-makcik (lebor!)

Mulut kanan masih dara (malu-malu!)  

Ce korang bayangkan.
 - Kasut ni aku beli hari Isnin 23 May masa balik dari klinik lepas check jari kaki aku yang lebam
    (usia kasut = 3 HARI)
 - 3 hari ni aku pakai kat ofis SAHAJA
    (takde nyer aku nak bersoping sakan seret kaki lebam show off kat orang der!)
 - Peratus penggunaan kasut ni di ofis cuma berkisar sekitar 15% SAHAJA
    (ke toilet, surau, bilik bos sebelah ni je)

Berbaloi ke RM49.90 aku?
HAMPEH.
Mana pegi nilai duit sekarang?

Jap nak cari dalam longkang..



P/S: ada ke sore sumbang kata aku jalan ganeh? haaa sebelum ada, ko pikir ye, lojik ke aku yang bengkak jari kaki ni nak jalan ganeh-ganeh? aku beli kasut ni pon sebab kaki sakit dowh, tsk!



11 respon yang Tuan Kemah dah baca:

zuwaidah said...

kena hujan kot, kasut kak zu pun sama...tiba2 putus, tak tentu arah dibuatnya..sib ada spare di ofis..kalau tidak balik kaki ayam hahahahha

Kakzakie said...

Ganas tu tak logik sebab kaki tak larat nak mengganas tengah sakit kan...

Konfirm barangan kita tak bernilai. Cantik je harap. Kesian pulak kakak dengn ija...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam..kak
kat jepun dulu tak de kasut kopak kopak kan kan

Ija Zambry said...

k zu - kasut ni setakat kena peluh je kak oi huhuhu. dok lam ekon kat opis pastu kat umah pon atas rak macam kasut anak org kaye tau saya belai 3 hari ni huhuhu.

kakzakie - itu laa nak cakap sebenornya - barang kita tak bernilai kan kan? nak yg berkualiti kenaaaa la bayar mahal sket amik brand omputeh. mekasih kak simpati pulak ngan saye hehehe

brutalsolo - yaaaa!! kat jepun la kalo nak jumpa barang harga masuk longkang tapi berkualiti ya amat kannnnn. masuk 100yen shop depa beli barang sekualiti ngan barang beli kat parkson sini kannnnnn :-)

chichi said...

kasut semua tak tahan..melainkan yang ada kesan jahit bukan tampal pakai gam jer..saya suka beli kasut rm10 kat pasar jer..kalau rosak campak jer..heheheh

Aida Awie said...

beli kat mane kasut tu? ade simpan resit? cube tunjuk kasut tu kat kedai tu balik, tribunal pengguna kan ada... :)

Ija Zambry said...

chichi - haha kayoo ko yang, beli kasut campak2 gitu hehehe!

aida awie - kedai bese-bese je. not worth barking to the shop owner anyway. biar le aku bark kat blog ni je. lesson learnt - buy kasut mahal -alah membeli menang memakai :-)

Aida Awie said...

kalau mengikut pengalaman saya sbgai designer kasut dulu la kan.. kasut yg baru beberapa hari kita pakai dah ternganga camtu means kasut lama. kalau tgok kat pelapik kasut tu pun leh nampak material dah xpired. fabrik buat kasut ni ade xpired, xmcm kain buat baju. sbb tu kami dulu kalau nk beli fabrik kene tarik & regang.kalau fabrik lama dia akn pecah.

Ija Zambry said...

aida - yekee. adoii terbeli kasut expired la ni. dabel hampagas betui. dah la mahai! kalo tambah lagi sepoloh rm dah boleh dapat kasut vincci yg kire ok la kualitinya kann. err aida tak design kasut dah ke?

Cik Ina Do do Cheng said...

ija, memang kasut sekarang hampeh.beli nahal pun jadi cam tu. ko jangan buang gam balik. Selalu kat rumah cik ina ni suami duk kumpul kasut yang jadi cam tu , lepas tu dia gam. bukan apa baru pakai sayang nak buang.

Ija Zambry said...

> kak cheng - uihh mane leh buang baru sangat lagi umurnya. memang nak gam le ni. tak sempat lagi nak ngantor ke klinik kasut tepi bank ni ha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggal Link Kat Sini Ye!