Thursday, October 28, 2010

HAPPY UWEKWEKK MOMENTS!

Yeayy, preggie lady in da house! Akhirnya merasa gak aku beli baju kat area maternity dept (bile pi departmental store aku slalu usyar area maternity ngan baby department okey, nak amik aura la kunun!) Baju adalah antara agenda utama aku lepas dpt tau aku peknen. Ntah nape sukerrr sangat tengok orang pakai maternity dress yang lawa2. Nampak comeyy je! Adakah aku pon nampak comey di gambar sebelah? Haha jangan muntah ye kawan2.


Anyway, aku lum citer lagi pasal 1st visit aku ke gynae utk 1st check up kan? Well, I was suggested by a colleague to consult with Dr Siti Mariam from Salam Hospital (now known as Shah Alam Specialist Center)
Aku start jumpa Dr Siti masa kandungan dah 8 weeks. Dia sangat teruja bila aku cerita aku dah 7 tahun kawen baru ngandung. Dan seperti orang lain, dia pon keluarkan soalan "Apa u amik ye? (untuk ngandung)". Aku pon seperti biasa gak lepas orang tanye tu jawab laa rezeki dari Allah, tapi amik jugak Biodex lah, homeopathy lah macam2 lah. Dah rezeki Allah kann, tak elok plak kata sebab ubat itu ini aku peknen plak. Ni 100% datang dari Allah. Biodex etc ni cuma sebahagian usaha aku je. Pada aku Dr Siti adalah gynae terbaik yang Allah anugerahkan untuk aku. Kenapa? Nanti aku cerita.

Masa awal2 ngandung ni aku start mabuk bila dah masuk 2 bulan gitu. Tak lama pun, dalam 3 minggu dah kautim. Mabuk aku memang tipikal. Takleh makan nasik, takleh cium bau Mr Semtz (sian dia ko, balik keje lam keta aku tutup idung turun tingkap macam dia keje lori sampah MBSA je tau ahaks!), takleh tengok citer makanan kat TV, dan yang paling pelik bin ajaib takleh bau durian walhal aku le antu durian kat kalangan family aku weh! (orang Peghok le kate kome..) Walopun morning sickness itu perit, tapi pengalaman sangat indah bile dah abis ngnadung tau! So, jangan riso le kot ngandung sok korang kena morning sickness teruk, beshhh woo hehehe!

Mr Semtz plak bila aku peknen ni terus jadik suami mithali terbaik yee. Mana taknye, sejak kawen tahun 2001, time aku mabuk tu la kali pertama aku tak payah iron baju kerja kilang dia hahaha! Habis dengan baju2 kerja aku sekali dia iron hihihi! Dan pertama kali gak la dia menolak kayu mop & vacuum cleaner sondol satu umah ko! Sayaaaang laki aku tu. Dia ada asma tau, tapi sanggup pakai mask buat seme kerja umah taknak bagi aku buat. Terharu beb! Dan waktu ni la aku betul2 percaya yang dia betul sayang kat bini dia ni (sebelum tu ada la ragu2 sket, sebab ye laa aku kan takleh beranak, terasa2 jee dia nak kawen lain ko hukhuk). Mak aku selalu cakap, nak tau orang tu sayang kat kita, tengok masa kita sakit dia macam mana. Dan aku terharu tahap dinasour ngan kasih sayang Mr Semtz tau, korang baca je laa pas2 ni aku citer. Adeh, sesi tangkap leleh plak mau mari. Sile sile cari tisu sebelum aku cerita next posting.

2 respon yang Tuan Kemah dah baca:

charlyzediana said...

hahahhaahha!!..mmg lawak la...semut ade penah t'pk ke nak kawen 1 lagik?..keh keh kehh!!

mrs semtz said...

itu kena tanya tuan punye badan laa, kalo dia senyum tu ada la hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tinggal Link Kat Sini Ye!