Semalam pening-pening pon masak tetap masak.
Teruja tengok blog CikIna yang menggugat level pahala pose aku semalam, aku pon nak tempek gambo kuali beserta lesung batu ku untuk tatapan ramai.
Korang nak resepi penuh jangan tanya la.
Aku men campak je. Tak pernah sukat der.
Sebab tu kot aku masak selalu tak sedap HAHAHAHA (font gelak sengaja dibesarkan).
Sape ada paru lembu dalam peti es?
Sape ada suun ngan fucuk dalam lemari dapur?
Sape ada rutbir A&W ngan ais krim dalam freezer?
Yang takde pi cari resepi kat blog lain.
Tengok gambo je le. Senang benor.
Lepas masak, lepas makan, suh bibik kemas dapur okey!
Tima kasih bibik!!
Teruja tengok blog CikIna yang menggugat level pahala pose aku semalam, aku pon nak tempek gambo kuali beserta lesung batu ku untuk tatapan ramai.
Korang nak resepi penuh jangan tanya la.
Aku men campak je. Tak pernah sukat der.
Sebab tu kot aku masak selalu tak sedap HAHAHAHA (font gelak sengaja dibesarkan).
Sape ada paru lembu dalam peti es?
Sape ada suun ngan fucuk dalam lemari dapur?
Sape ada rutbir A&W ngan ais krim dalam freezer?
Yang takde pi cari resepi kat blog lain.
Tengok gambo je le. Senang benor.
Menu 1:
PARU GORENG CILI TIRU MACAM CIKGU PUZIAH
Menu 2:
TUMIS SUUN & FUCUK TIRU MACAM IJAZAMBRY
Dessert:
FLOAT KEGEMARAN BOS GENG SEMUT BESARR
Lepas masak, lepas makan, suh bibik kemas dapur okey!
Tima kasih bibik!!
18 respon yang Tuan Kemah dah baca:
sedapnya paru goreng....
tu gambar censored apa tuh? ~haha
pergh sedapnya =)
kesiannnn kat cili padi..bawang putih..ikan bilis awak tu!!!
kejam..
awak kejam..
> daddy ziyyad - censored tu? ce tgk, entri pasal PARU kan? bukan PERUT kan? hehehe. tak berkenaan, kena la censored hehehe..
> tina othman - apa lagi! menu malam ni la!
> drsinga - saye tak bersalah puan doktor, yang bersalah adalah bibik saya sebab dia yang pegang anak batu lesung tu. saya pegang kamera je.
ija gambar sencored apa tu?sedapnya paru goreng selalu makan kat kedai je. kat rumah cam biasalah cik ina sorang je makan siparu tu.paru menag sesuai sangat digoreng cili.
> cik ina - censored la. kalo bgtau org baik takyah censored hahaha.
haaa..saya tau nape budak2 tu tak mkn. sebab ada bau kureeeng sket kan? saya pon memang tak makan. cume yg mak saya (cikgu puziah) masak je sy mkn. sebbnya mak akan hiris nipis paru tu n goreng garing gak la sampai makn pun mmg takde bau hanyir paru. ce cik ina cube. make sure hiris nipis n goreng garing. dan kunyit wajib letak.
ija tima kacih tips tuk kari ko kasi tu nanti cik ina ikut cara ko.
for your info suami cik ina tu India gak.
ija , rumah cik ina tak boleh masak daging lembu, ko cam tak paham lagi suami cik ina india mana makan lembu.ko nak kena hentak ke.cik ina masak kambing je ko tak tahu ke.
> cik ina - aik? dah convert pon tableh makan ke? isk paru kambing tak penah lah makan ek. haaa lagi satu masak cenggini ialah ikan keli!! same method, cume ikan tu kerat kecik2 jgn bagi sekor2. pastu goreng api kecik sampai gariiiiing betul. siyes sedap.
ija dah biasa tak makan, cik ina kena respek kan. paru kambing rupanya pun cik ina tak pernah nengok.ikan masak cam ko masak memang sodap.
cam ni suami cik ina mix china + India(mak cina, bapak india)ko tak tanya pun cik ina beritahu gak.
> cik ina - ooooo (muncung barracuda). patotla kulit ala melayu sikit. cindian la kirenya. uih, anak mix ganda 2 = firdaus - kompem cerdik pintar tu (kajian kata miz parents make brilliant babies).
akak pon mix ke? hehe topik tkde kena mengena paru lembu dah ni.
hahahahah..gambar model tu yg tak tahan tu...nampak puas hati dengan makanan chef masak
> chichi - ohh itu model kekenyangan yang dicensored tahap kembang perutnye. compliment to the chef ahem heheh.
sedapnyer menu...sampai tersandar la mkn...huhu
> et - bukan sedap - lapor!
nampak macam sonangggg je!!!nak try lah buat.kot2 menjadi.tak jadi,cari ija yek!!!hahahahaha
Post a Comment